nov 06 2009

Így élünk mi!

"Hogyan is kéne leélnünk egy életet?" Vonatkozik ez főleg a mai világra. Lehet sokan feltettétek már magatokban ezt a kérdést. Pontosan még nem tudhatjátok miről is akarok itt brekegni, de mindjárt kifejtem. Az hogy hogyan éljük az életünket, nagyon nem mindegy! Mint írtam korábbi posztomban itt nagyon sokat dominál a pénz. Egy milliomos embernek, mennyire másabb az életvitele, mint egy sima hétköznapi munkásnak. Nyilván egy milliomos többet megengedhet magának, nagy luxusautó, hatalmas alapterületű luxusház, elegáns és drága ruha. Míg egy átlagember ezen dolgok nagy részét nem igazán tapasztalhatja meg. Legalábbis itt! Magyarországon. Mert bizony a színvonal itt egy kettes alá! Ha megnézzük Németországot, Ausztriát, vagy Svájcról ne is beszéljek, ott mindenki jól meg tud élni, nagyon jó színvonalon. Csak sajnos itt a legnagyobb a hasadék a felső, és alsó réteg között. Ide születtünk, ezt kell elviselnünk. Vagy ahogy Gyurcsány Ferenc, akit jobban szeretnék látni Gyurcsány Fegyenc!-ként is megmondta: "Ha nem tetszik a helyzet, el lehet húzni!" Azt szeretném, és remélem el is fogok, amint tehetem!

De igazából miről is szeretnék itt beszélni? Arról hogy tényleg ez lenne az élet, hogy amint elvégeztük az Iskolát-Iskolákat, mehetünk is dolgozni, nem valami nagyon sok pénzért, ami arra elég hogy megélhessünk, vagy hogy a hitelt fizessük? itt most átlagemberekről beszélnék elsősorban. Mert hitelt fel kell venni ha házat, vagy autót szeretnénk. Dolgozik az ember, fizet, csak fizet, az évek pedig pörögnek. Higyjétek el, az idő gyorsan telik, és visszahozni nem lehet. A nyugdíjkorhatár pedig már az egekben mászkál, szóval bátran el lehet képzelni azt hogy járóbottal megyünk be munkahelyünkre 80 évesen, és olyanok leszünk mint valami Dr. House. A világon annyi csodás dolog létezik, gyönyörű városok, egzotikus helyek. Bizony, egy emberi életben nagyon sok mindent meg kéne tapasztalni. De sok emberi élet elmúlik anélkül, hogy ezek megtörténtek volna. Szeretném látni a világot én is, ahogy sokan mások. Kipróbálni dolgokat. Vagy nem 5 napot eltölteni a Balatonon, mert csak ennyi fér bele, a szabadságba, vagy mert csak ennyire telik. Egy életünk van, próbáljuk meg jól használni, hiszen a lapok adottak, hogy hogy játszod ki őket, az rajtad múlik! 


A bejegyzés trackback címe:

https://guardian.blog.hu/api/trackback/id/tr581504544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eperke72 2009.12.03. 21:59:38

Ezzel a bejegyzéssel csak egyetérteni tudok, bár a magyar életszínvonalra még 2 alát sem adnék...:S Én is szeretnék minél előbb elmenni innen, mert itt a fiatalokat és a szakképzettségüket nem becsülik meg, pláne nem fizetik meg. Szomorú tény, hogy manapság már a huszonéveseknek is kölcsönt kell felvennie, hitelből kell élnie ahhoz, hogy el tudjon egyáltalán indulni valamerre. Ráadásul utána rámegy az életük a részletekre, meg a törlesztésre, és még azt a keveset is elveszik tőle, amit keserves munkával megkeres.
süti beállítások módosítása